Versiunea in limba romana Ukrainian version English version Nederlandse versie

Fundatia Hanah International

Connecting knowledge, skills and enthusiasm

Subscribe to Fundatia Hanah International

Tulburari de Vorbire si Limbaj: introducere

Data publicarii 11 - octombrie - 2010


O anumită tulburare de vorbire şi limbaj nu face parte din altă dizabilitate, precum problemele de auz. Este o dizabilitate în sine.

Atunci când copiii nu pot produce sunete fluent sau corect, sau au probleme cu vocea, vorbim despre o tulburare de vorbire, iar exemplele sunt: dificultăţi în pronunţarea sunetelor, sau tulburări de articulare, bâlbâială.

Când au probleme cu înţelegerea limbajului conform vârstei, vorbim despre tulburare de limbaj. În acest caz este vorba de limbajul receptiv, cel pe care îl aud. Dacă nu sunt capabili să-şi împărtăşească gândurile, ideile şi sentimentele, apar probleme de limbaj receptiv, legate de posibilitatea de a spune ce vor să exprime.

Atât copiii, cât şi adulţii pot avea tulburări de vorbire şi limbaj. Acestea pot fi rezultatul unei probleme medicale, fizice sau neurologice, dar foarte des, foarte des cauza este necunoscută.

Copiii diagnosticaţi cu tulburări de vorbire şi limbaj pot întâmpina dificultăţi în unul sau mai multe aspecte ale comunicării:

•           înţelegerea limbajului;

•           exprimarea limbajului;

•           folosirea limbajului în situaţii de zi cu zi;

•           dificultăţi de articulare a sunetelor.

Tulburări de Vorbire

Apraxia de vorbire

Tulburări orofaciale

Tulburări orofaciale miofuncţionale

Tulburări ale sunetelor

Procese articulatorii şi fonologice

Bâlbâială

Voce

Tulburări de limbaj

Dizabilități de învăţare pe baza limbajului

Mutismul electiv

Afecţiuni medicale şi de dezvoltare

ADHD Deficit de atenţie/ hiperactivitate

Autism

Despicătură de buză şi de palat

Trauma emisferei cerebrale drepte

Trauma creierului

Lasă un răspuns

About Us

“Hanah-International”, este o echipă de trei colegi din România, Ucraina şi Olanda. Au recunoscut nevoia de a-şi uni cunoştinţele, abilităţile şi entuziasmul pentru a sprijini micile iniţiative ale acestor părinţi de copii mici cu probleme de comunicare. Echipa Hanah – cu rădăcini în Educaţia Specială pentru Surzi, psihologia copilului şi formare internaţională a profesioniştilor – doreşte să însoţească famillile copiilor cu nevoi speciale de comunicare în călătoria lor comună. Ajutând părinţii să-şi descopere nevoile individuale şi să găsească împreună posibilităţile individuale. Mai ales în ţările aflate în curs de rapidă dezvoltare din Europa Centrală şi de Est mare parte a atenţiei este orientată spre instituţiile şi profesioniştii care lucrează cu copiii. Dar familiile cu greu pot ţine pasul cu profesioniştii. Foarte des se simt lăsaţi singuri. Fundaţia “The International Hanah Foundation” are ca scop sprijinirea directă a iniţiativelor părinţilor pentru ameliorarea acestei situaţii. Punând la dispoziţie experienţa unei reţele internaţionale de experţi regionali independenţi.

Flickr

showthumb.phpUntitled-5Untitled-6Untitled-4321Untitled-3